SON DAKİKA VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA; Vergi borcu yapılandırma (2023) başvuruları başladı mı, hangi borçlar yapılandıracak. ?

SON DAKİKA VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA;

Vergi borcu yapılandırma (2023) başvuruları başladı mı,

hangi borçlar yapılandıracak?

Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yasalaştı. Bugüne kadar ki en kapsamlı yapılandırma paketi olarak adlandırılan Vergi Affı düzenlemesi kapsamında 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları 48 eşit taksitte ödenebilecek. Bunun yanı sıra . Daha önce yapılandırma kapsamına girmeyen, adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Peki başvurular başladı mı, ilk ödemeler ne zaman yapılacak?

SON DAKİKA VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA; Vergi borcu yapılandırma (2023) başvuruları başladı mı, hangi borçlar yapılandılacak

Vergi Affı 2023 son durum nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete‘de yayımlanarak yasalaşan Vergi Affına ilişkin araştırmalar hız kazandı. Vatandaşlar başvuruların ne zaman başlayacağını ve başvuru işlemleri konusunda araştırmalarını sürdürüyor. 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezalarının yanı sıra daha önce yapılandırma kapsamına alınmayan adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu düzenleme kapsamında 48 taksitte yapılandırılabilecek. Peki Vergi Affı başvuruları başladı mı, başvurular ne zaman ve nereye yapılacak?

2HANGİ BORÇLAR VERGİ AFFI KAPSAMINDA YAPILANDIRILABİLECEK

HANGİ BORÇLAR VERGİ AFFI KAPSAMINDA YAPILANDIRILABİLECEK?

 

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Author: admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir